Segítse munkánkat adója 1%ával

Alakulás éve: 2001 - Közhasznúság: PK.T.KH.624 - Adószám: 18973468-1-08 - Bankszámlaszám: 10700031-26829704-51100005

2010. szeptember 17., péntek

Véradó nap volt szeptember 16-án


Második sikeres véradó napunkat szerveztük és bonyolítottuk le a Véradó Központtal együttműködve.
Több mint 60-an vettek részt az eseményen, mely 10-16 óráig tartott.

A helyszín ismét a Marcalvárosi Művelődési és Közoktatási Központ tanárija volt.
Köszönjük az együtt működést, a lehetőséget az iskolának, hogy tanáraik vállalták az egy nap kényelmetlenséget, hiszen ki kellett az asztalokat, székeket vinni a teremből.
Tagjaink közül is voltak véradók és tagjaink hozzátartozói és ismerősei között is.
Mivel iskola volt a terület, sőt a Krúdy Gimnázium és Szakközépiskola a szomszédban van, ezért nagyon sok diák és szülő volt a véradók között. És idén is sok első véradónk volt.
Aki első véradó, azért fontos, mert folyamatosan szükség van a vérre és bizonyos kor felett már nem lehet vért adni, tehát nagy szükség van a fiatalokra.
A szülők akkor jöttek, amikor kisiskolás gyermekeikért jöttek, így a gyerekek is elkísérték őket, láthatták, hogy mi történik, és anyukájuk, apukájuk elmesélte, hogy miért ad vért. Ez a gyermekeknek jó minta, hogy másokon ilyen formában is lehet segíteni.
Az első véradók kapnak egy pici vércsepp formájú kitűzőt, és volt aki azt mesélte, hogy nagyon meglepődött, mert a szüli napjára kapott egy kedves képeslapot a Központtól.
Végig ott képviseltettük magunkat az eseményen és beszélgettünk a várakozókkal, elmondtuk, hogy a klubunknak milyen nyilvános eseményei vannak. Aki megadta a nevét és a mail címét, az a jövőben kap tőlünk hírlevelet tevékenységeinkről, ill. nyilvános eseményeinkről, melyhez csatlakozhat.
Köszönet minden résztvevőnek, hiszen nélkülük nem lehetett volna ez az esemény sikeres.

Támogatási prioritások


  • A látás védelme, megelőzés, vakok és gyengén látók segítése
  • Egészséges életmód, megelőzés szűrések és tájékoztatás segítségével

Rendszeres programjaink

  • jótékonysági gyalogtúra
  • egészségnap – egészségi állapot ingyenes felmérése,
  • jótékonysági forralt bor árusítás,
  • véradás szervezése
  • Arrabona Lions Esték- beszélgetés híres emberekkel /eddig: Erőss Zsolt, Várszegi Asztrik, Korcsmáros György, Dr Kukorelly István, Bujtor István, Mikó István/
  • közlekedési lámpákhoz "kattogók", hangjelző készülékek telepítése
  • ifjúsági csereprogram: lehetőség fiatalok számára, hogy külföldre utazhassanak, családoknál és központi nemzetközi táborban más kultúrákkal ismerkedjenek, cserébe külföldi fiatalok fogadása itthon családoknál és a központi táborban

Az általunk támogatott szervezetek, intézmények

Vakok- és Gyengénlátók GyMS M-i Szervezete, Radó Tibor Általános Iskola, "Süss fel Nap" Alapítvány , "Família" Nagycsaládosok Egyesülete, Pannonhalmi Egyházmegyei Karitasz Alapítvány, F-es Alapítvány, "Mit Tehetnék Érted" Autizmus Alapítvány, PAMOK Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály