Segítse munkánkat adója 1%ával

Alakulás éve: 2001 - Közhasznúság: PK.T.KH.624 - Adószám: 18973468-1-08 - Bankszámlaszám: 10700031-26829704-51100005

2010. szeptember 25., szombat

Pannonhalmi séta


Idén a nyolcadik sétát rendeztük és harmadszor indulunk a csodálatos Hefter Galéria parkjából.
Minden évben csodálatos volt az időjárás, így most is, pedig délután itthon már szomorú esős időben írom soraimat.

Több mint 150-en gyűltünk össze, és kaptunk sok olyan adományt, akik nem tudtak résztvenni a sétán, de szerették volna segíteni a Mindszentpusztai Autista Otthont, hiszen a bevételt nekik ajánlottuk fel.
A német testvérklubunk elnöknője és férje is velünk tette meg a kb. 8 km-es utat. Köszönjük a klubjuk adományát, melyről majd tudósítok, hogy hova kerül.
A sétáló csapatban sok "törzsvendég" volt, akik jókedvűen ígérték, hogy jövőre is velünk tartanak. A német klub elnöke szerint ez egy csodálatos rendezvény, mert közösen töltünk egy szép napot a természetben, jól érezzük magunkat és még segítünk is. Véleménye szerint sok ilyen rendezvényre van szükség, az ő klubjuk is próbál ebbe az irányba menni.
A sétán sokat beszélgettünk, a séta végén mindenki megérdemelte a finom ebédet.
A Galéria ingyenesen volt látogatható számunkra. Jelenleg egy nemzetközi kiállításnak és egy restaurátori munkákat bemutató kiállításnak ad otthont.
Az üveg számomra mindig kedves volt, ismét láthattam, mennyire sokoldalú anyag.
Köszönöm mindenkinek a részvételt, a szerveszői munkát, az adományokat, az ételt, italt, pólókat, melyekkel színvonalasabbá tudtuk tenni ez a rendezvényt.

Támogatási prioritások


  • A látás védelme, megelőzés, vakok és gyengén látók segítése
  • Egészséges életmód, megelőzés szűrések és tájékoztatás segítségével

Rendszeres programjaink

  • jótékonysági gyalogtúra
  • egészségnap – egészségi állapot ingyenes felmérése,
  • jótékonysági forralt bor árusítás,
  • véradás szervezése
  • Arrabona Lions Esték- beszélgetés híres emberekkel /eddig: Erőss Zsolt, Várszegi Asztrik, Korcsmáros György, Dr Kukorelly István, Bujtor István, Mikó István/
  • közlekedési lámpákhoz "kattogók", hangjelző készülékek telepítése
  • ifjúsági csereprogram: lehetőség fiatalok számára, hogy külföldre utazhassanak, családoknál és központi nemzetközi táborban más kultúrákkal ismerkedjenek, cserébe külföldi fiatalok fogadása itthon családoknál és a központi táborban

Az általunk támogatott szervezetek, intézmények

Vakok- és Gyengénlátók GyMS M-i Szervezete, Radó Tibor Általános Iskola, "Süss fel Nap" Alapítvány , "Família" Nagycsaládosok Egyesülete, Pannonhalmi Egyházmegyei Karitasz Alapítvány, F-es Alapítvány, "Mit Tehetnék Érted" Autizmus Alapítvány, PAMOK Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály