Segítse munkánkat adója 1%ával

Alakulás éve: 2001 - Közhasznúság: PK.T.KH.624 - Adószám: 18973468-1-08 - Bankszámlaszám: 10700031-26829704-51100005

2011. szeptember 24., szombat

Jótékonysági gyalogtúra Pannonhalma 2011. 09. 24.GYŐR ARRABONA LIONS CLUB jótékonysági gyaloglás

2011. szeptember 24


Kérdezem Német István Úrtól, a Magyarországi Lions Klubok Kormányzójától, minek köszönhetjük, hogy az utóbbi időben többször megfordult Győrben, és az Arabona Lions Klub közelében, társaságában?

- Ennek rém egyszerű oka van. Olyan rendezvényeket, aktivitásokat szervez a győri Arrabona Lions Klub, amely példamutató és párját ritkító az országban. Rendkívül ötletgazdag az a program, amit ti csináltok. Ez a jótékonysági séta, egy zseniális ötlet és ez pontosan olyan aktivitás, amilyenből én sokat szeretnék látnia Lions-ban. Hát miről szól a mai rendezvény? Szolgálat és közösség, ez az én kormányzói mottóm és hát mi itt, ma szolgálunk, közösségben szolgálunk, és még hozzá teszem, jó kedvűen, vidáman, saját magunkat is megajándékozzuk a mozgás örömével. Jótékonykodni úgy is lehet, és az nagyon fontos, hogy közben mi magunkat is jól érezzük magunkat. Ezek a közösségi rendezvények közelebb hoznak bennünket egymáshoz, baráti kapcsolatainkat erősítik, és én azt gondolom, hogy közösségben sokszorozódik az erő, sokszorozódik az eredmény is. Egy ilyen jó hangulatú sétán nem részt venni, hát, nagy bűn, ezért tettem eleget első hívásra.

Nagyon szépen köszönjük!

Dr. Kerényi Ervin elnökünktől hallottunk egy Mága Zoltán hegedűművész programról, aminek keretében úgy tudom, hogy jótékonysági céllal gyűjt az Országos Lions szervezet.

- Mága Zoltánról annyit, hogy tiszteletbeli Lions tagunk mélységesen egyetért azzal a filozófiával, amit mi Lions-ok képviselünk. Többször lépett már föl különböző Lions rendezvényeken és fölajánlotta azt, hogy egy koncertet ingyenesen vállal. Mi élünk most ezzel a lehetőséggel és szaván fogjuk Mága Zoltánt és valóban egy ingyenes koncertet fogunk tartani, amely koncert bevételéből egy szűrő kisbusz indítását tervezzük, mégpedig szemszűrő kisbusz és azt ne felejtsük el, hogy a Lions Klubok alap küldetése a látás védelme és a vakság megelőzése. Egy hiánypótló lesz ez a kis szűrő busz, amely Magyarországon egyedülálló. Ennek a busznak az a funkciója, hogy fölszerelve egy komplett szemszűréshez szükséges eszközökkel felszerelve, a Klubok rendelkezésére bocsájtva járja Magyarország kis településeit és ezeken a településeken végeznek szűrővizsgálatokat. Szűrővizsgálaton belül is elsősorban a cukorbetegség korai felismerésére fókuszálunk, hiszen a cukorbetegség egyik elsődleges megjelenési formája a látásgyengülés, végső esetben pedig a vakság. Nagyon fontos ez a dolog, hiszen a kisebb településeken kevésbé áll rendelkezésre erre megfelelő eszközpark és hát az emberek eljutása is egyáltalán azokba a centrumokba, ahol ilyen szűrővizsgálatot végeznek esetleges. Úgy gondolom, hogy egy rendkívül nemes célt fogunk szolgálni ennek a busznak az elindításával.


Nagyon szépen köszönöm az elmondottakat, remélem, hogy a közeljövőben többször is megtisztelsz bennünket a jelenléteddel! Igyekszünk ilyen programokat készíteni továbbra is. Csütörtökön véradást szervezünk, és itt is a sétán résztvevőket meg fogjuk kínálni ezzel a lehetőséggel, hogy véradáson részt vegyenek.

- Köszönöm szépen, hogy itt lehettem, köszönöm a meghívást és sok sikert ehhez a mai naphoz, meg az előttetek álló feladatokhoz is!


Köszönöm szépen Német István, Magyarországi Lions Klubok Kormányzójának a nyilatkozatát.

Dr. Demetrovics Szilárdtól kérdezem, hogy miért csatlakoztál ehhez a jótékonysági sétához?

- Hát mert van némi közöm az ügyhöz. Egy részt ugye a fiam is autista, másrészt a lista összeírásában én is igyekeztem kivenni a részemet és harmad részt a sok nehézség mellett, azért mindig jön egy kis öröm is. Ez, egy akkora nagy töltődés ilyenkor, sok rendes emberrel találkozni, ez egy hihetetlen nagy élmény és a magasságos mindig velünk van, mert csak jó az idő! Eddig mindig jó időnk volt.

- Nagyon köszönöm


Megkérdezem dr. Solymosiné dr. Kiss Ilonát, mint az Első Győri Lions Klub volt elnökét, a régiónk igazgatóját, hogyan látja ezt a rendezvényünket és a klubjaink közötti együttműködést.

- Nagyon nagy örömmel jöttem és tettem eleget a meghívásnak, mert volt szerencsém a 10 éves jubileumi üléseteken is részt venni, ahol fölvázoltátok a 10 év legfontosabb eseményeit és igazán büszkék vagyunk rátok, hogy mint testvér klubunk ilyen szép eredményeket értetek el. Úgy gondolom, hogy egy Lions találkozás tulajdonképpen egy ünnep, a jótékonykodás pedig a hétköznapok része és ez most egy szép ünnep, mert, ahogy körül nézek, rengeteg ember van, jó kedvűek, vidámak, örülnek, beszélgetnek és egy nagyon nemes cél érdekében gyűltünk itt össze. Én ehhez csak gratulálni tudok és további sok sikert kívánok!

Nagyon szépen köszönöm! A közeljövőben lesz –e olyan program a Lions Klubok között, ami nagyobb összefogást igényel?

- Igen, mint újonnan megválasztott régió elnök, a Kormányzó Úr javaslatára szerveztünk egy mobil szemészeti vizsgáló autó elindítását, főként a vidéki kerületeket megcélozva, mert ugye a városiaknak jobban van lehetőségük arra, hogy kontroll vizsgálatokra menjenek. Ez lenne egy országos projekt és annak része ez az Észak-Dunántúli régió és egy nagyszabású Mága koncert biztosíthatná a pénzt a mobil szemészeti szűrőállomás megvásárlásához.

Nagyon szépen köszönöm.


Német István Magyarországi Lions Klubok Kormányzójának köszöntő beszéde:

Köszönöm szépen, hogy itt lehetek és köszönöm szépen, hogy itt vagytok. Szolgálat és közösség, ez a kormányzói jelszavam, mert hiszem azt, hogy közösségben sokszorozódik az erő és sokszorozódik az eredmény is. Itt, ezen a mai napon kicsit át kell, hogy írjam ezt a jelmondatot. Szolgálat és közösség jó kedvűen, vidáman. Mert az én szívemben szolgálat és közösség egyet jelent a Lions-al és az is egyet jelent, hogy miközben jótékonykodunk, közben nem vagyunk restek kicsit jól is érezni magunkat. Ez a mai nap, ez a mai szervezés kiváló példája ennek a gondolatiságnak, hiszen ma, amikor a két szervezet támogatásáért dolgozunk, bizony jó kedvűen fogunk sétálni és azok a baráti szálak, amelyek összekötöttek eddig is bennünket, hiszem, hogy erősíteni fognak. Külön szívet melengető érzés számomra az, hogy a társ Klubok képviselői itt vannak. Én klubjainkat együttműködésre kértem és úgy látom, hogy ez itt, most megvalósult. Nagyon örülök, hogy itt vagytok. Köszönet a szervezőknek, és köszönet azoknak a támogatóknak, is, akik még nem Lions-ok, de eljöttek közénk és együtt sétálnak velünk ezen a gyönyörű verőfényes napon. Ehhez, a mai aktivitáshoz és az előttetek álló feladatokhoz is nagyon sok sikert és egészséget kívánok Nektek. Még egyszer köszönöm, hogy itt lehetek.

Kérem, szíveskedjék bemutatkozni!

- Hefter László üvegművész vagyok, a galéria tulajdonosa és az egyik művész, aki itt kiállít. Már negyedik éve látjuk vendégül a Lions Klub tagjait egy kulturált környezetben, azt hiszem, ezt lehet is látni.

- Abszolute.

- Mi ezzel támogatjuk valójában a rendezvényt. Anyagilag ugyan mi nem járulunk hozzá, de ezzel, hogy itt helyet és lehetőséget biztosítunk, hogy a Arrabona Lions Klub ezt a rendezvényét itt megszervezze. Mi is nagyon örülünk annak, hogy eljönnek, ide és nagyon is tudjuk támogatni azokat a célokat és elveket, amiért végül is az Arrabona Lions Klub is létrejött.

Mi nagyon köszönjük ezt a támogatást! Hadd kérdezzem meg, hogy viselik ezt a nagy tömeget? Úgy gondolom nagy megterhelés Önöknek?

- Ilyen rendes rendezvényt, vagy ilyen társaságot, aki maga után rendet hagy, és kulturáltan viselkedik, ilyen még nem is volt idáig. Soha a négy év alatt semmilyen panaszunk nem volt erre. Tulajdonképpen, ami apró probléma adódik, azt mi rendbe teszünk. Fel kell tennünk a szalagokat, hogy a parkoló ki legyen alakítva, de semmi egyéb gondunk nincs, és nagyon örülünk annak, hogy itt ilyen rendezvény van. Ez nekünk is jó, mi is egy kulturális intézmény vagyunk. Misszionárius tevékenységként végezzük azt, amit teszünk a magyar kultúráért, tehát igazán nem egy nyereségorientált vállalkozás.

- Mi is ezért dolgozunk, ezért vagyunk, hogy az emberekért, kultúráért tegyünk valami olyat, amit tenni tudunk.

Nagyon szépen köszönöm!

Dr. Hudomel Norbertet a Soproni Lions Klub soros elnökét kérdezem mi az oka, hogy részt vesztek klubunk jótékonysági sétáján?

- A Kormányzó Úr volt Sopronban egy jó hónappal ezelőtt, egy helyi zártkörű megbeszélésen és Ő adott információt erről, valamint Mugics József Zóna elnök Úr. Ő volt, aki elküldte nekünk a részletes programot, így kerültünk ide.

Mint Klub elnöknek, mi a véleményed erről a jótékonysági sétáról?

- A szervezés nagyon jó! Az mutatja, hogy ilyen rengetegen eljöttek. Úgyhogy ehhez gratulálunk, Sopronban mi ilyenre még nem gondoltunk, de lehet, hogy fogunk egyszer majd gondolni. Jótékonysági sétát nehéz csinálni, de majd valamit kitalálunk. Nálunk inkább a bál az, ami eredményes szokott lenni. Az egy, júniusi bál, ami eléggé kívül esik már a báli szezonon, rettentő hőségek szoktak lenni a hotelben, de az, a fő rendezvényünk, amelyen komoly támogatásokat tudunk a klub számára gyűjteni.

Nagyon szépen köszönöm!

- Én is köszönöm, hogy itt lehetek!

Kérdező: Schmidt József

Győr Arrabona LIONS Club

Támogatási prioritások


  • A látás védelme, megelőzés, vakok és gyengén látók segítése
  • Egészséges életmód, megelőzés szűrések és tájékoztatás segítségével

Rendszeres programjaink

  • jótékonysági gyalogtúra
  • egészségnap – egészségi állapot ingyenes felmérése,
  • jótékonysági forralt bor árusítás,
  • véradás szervezése
  • Arrabona Lions Esték- beszélgetés híres emberekkel /eddig: Erőss Zsolt, Várszegi Asztrik, Korcsmáros György, Dr Kukorelly István, Bujtor István, Mikó István/
  • közlekedési lámpákhoz "kattogók", hangjelző készülékek telepítése
  • ifjúsági csereprogram: lehetőség fiatalok számára, hogy külföldre utazhassanak, családoknál és központi nemzetközi táborban más kultúrákkal ismerkedjenek, cserébe külföldi fiatalok fogadása itthon családoknál és a központi táborban

Az általunk támogatott szervezetek, intézmények

Vakok- és Gyengénlátók GyMS M-i Szervezete, Radó Tibor Általános Iskola, "Süss fel Nap" Alapítvány , "Família" Nagycsaládosok Egyesülete, Pannonhalmi Egyházmegyei Karitasz Alapítvány, F-es Alapítvány, "Mit Tehetnék Érted" Autizmus Alapítvány, PAMOK Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály